Ansioluettelo

KONSERTIT
Eeva Havulehto on esiintynyt laajalti eri puolilla Suomea sekä Espanjassa,Virossa ja Venäjällä. Soolokonsertteja hän on pitänyt muun muassa Espoon kansainvälisellä pianoviikolla, Turun ja Lemin musiikkijuhlilla, Sibelius-Akatemian ja Solistiyhdistyksen konserttisarjoissa. Helsingin Musiikkitalon Camerata-salin konsertissa vuonna 2017 hän esitti espanjalaista pianomusiikkia. Jean Sibeliuksen pianomusiikkia hän on esittänyt mm. vuonna 2017 Ainolassa.

Ranskalainen pianomusiikki on Eeva Havulehdon erityisen mielenkiinnon kohteena. Hän on esittänyt muun muassa Maurice Ravelin keskeisen soolopianotuotannon Sibelius-Akatemian konserttisarjassa. Eeva Havulehto on myös aktiivinen kamarimuusikko ja hän on esiintynyt viime aikoina eritoten Oulu Sinfonian muusikoiden kanssa. Lukuisia nauhoituksia Yleisradiolle.

KILPAILUT
Eeva Havulehto on palkittu useissa kilpailuissa. Ilmari Hannikainen -kilpailussa vuonna 1987 hän sai ensimmäisen palkinnon, seuraavan vuoden Maj Lind -kilpailussa hän saavutti jaetun toisen sijan. Kansainvälisessä Mozart-kilpailussa Sarrebourgissa, Ranskassa hän sai kolmannen palkinnon vuonna 1991.

OPINNOT
Eeva Havulehto aloitti pianonsoiton opiskelun Lohjan musiikkiopistossa Anneli Lasolan opastuksella. Turun konservatoriossa opiskelu jatkui Marketta Valveen johdolla. Turussa hänen opettajiaan olivat myös Raija Kerppo, Matti Kuusisto ja Päivi Nummelin-Lehtonen. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli vuosina 1987-1992 Matti Raekallion johdolla ja valmistui musiikin maisteriksi vuonna 1995. Menestyksekkään ensikonserttinsa Eeva Havulehto soitti Sibelius-Akatemiassa vuonna 1992.

MUUTA
Havulehto on toiminut vuodesta 2005 alkaen pianonsoiton lehtorina Oulun konservatoriossa toimittuaan sitä ennen Lahden konservatorion lehtorina vuosina 1995-2005. Hän on toiminut lukuisten kansallisten pianokilpailujen tuomaristoissa.

Curriculum vitae

Finnish pianist Eeva Havulehto studied at the Turku Conservatory with Marketta Valve and later with Matti Raekallio at the Sibelius Academy, where she completed her Master of Music degree. Her career was launched by success in national piano competitions, she won first prize in the Hannikainen Competition in 1987 and shared second prize in the Maj Lind Competition in 1988. In the International Mozart Competition Sarrebourg, France, she took third prize in 1991.

After making her successful debut in 1992 at the Sibelius Academy, she has performed as a recitalist, orchestra soloist and chamber musician. She has made several recordings for Finland´s national broadcast company YLE.

Eeva Havulehto is specialized in French piano music and has performed the essential solo piano works by Maurice Ravel. She has been a member of the jury at many national piano competitions.